Opluchting in FOX-studio na Ajax: 'Blij dat ik er niet meer tegen hoef te spelen'

Opluchting in FOX-studio na Ajax: 'Blij dat ik er niet meer tegen hoef te spelen'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 13:39ma 11-11-2019 om 13:39

Kenneth Perez en Kees Kwakman steken hun bewondering voor het spel van Ajax niet onder stoelen of banken. De Amsterdammers speelden een geweldige eerste helft tegen FC Utrecht, wonnen uiteindelijk met 4-0 en lijken de gedoodverfde titelkandidaat.

Met behulp van spelsituaties legt Perez uit waar Ajax zo goed in is. "Ze hebben veel de bal, maar als ze hem kwijt zijn veroveren ze die ook weer heel snel terug", begint de Deense analist van FOX Sports. "Ze zetten goed druk en hoe doen ze dat? Door ruimtes af te dekken en tegenstanders het gevoel te geven dat je iemand kan inspelen. Maar als ze dat doen staat de druk er meteen vol op."

Vooral Daley Blind is daar volgens Perez een meester in, maar alle Ajacieden lijken de kunst van het druk zetten goed te hebben begrepen. "Dat vraagt echt veel training en discipline", stipt de oud-speler van Ajax aan. "Ze doen er allemaal heel veel voor, ook de technische spelers. Ze werken snoeihard om dit voor elkaar te krijgen."

Ook Kees Kwakman keek zondagmiddag met bewondering naar Ajax en prees zichzelf gelukkig. "Als ik op het veld zou staan zou ik echt helemaal gek worden. Alleen maar beweging, in en uit de spits. Wat ben ik blij dat ik daar niet meer tegen hoef te spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat koploper Ajax nog serieus bedreigd worden dit seizoen?

(15612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws