Opsteker voor PSV: Malen en Bergwijn verschijnen op trainingsveld

Opsteker voor PSV: Malen en Bergwijn verschijnen op trainingsveld

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 13:12di 12-11-2019 om 13:12

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 13:28di 12-11-2019 om 13:28

Een welkome opsteker voor PSV: Donyell Malen en Steven Bergwijn hebben dinsdag de individuele training hervat. De geplaagde Nederlandse topclub probeert beide aanvallers klaar te stomen voor de laatste serie voor de winterstop, meldt het Eindhovens Dagblad.

De twintigjarige Malen, met tien doelpunten topscorer van de Eredivisie, kwam op negentien oktober tegen FC Utrecht (3-0 nederlaag) voor het laatst in actie. Hij kampte met enkelklachten. Bergwijn liep een kleine week later in het Europa League-duel met LASK Linz (0-0) een spierblessure op. Sinds de absentie van de internationals gaat het bergafwaarts met PSV.

De ploeg van coach Mark van Bommel speelde gelijk tegen Sparta (2-2) en verloor de overige drie duels met AZ (4-0), LASK Linz (4-1) en Willem II (2-1). PSV hervat de competitie op 24 november met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Hoewel dat treffen mogelijk nog te vroeg komt, hoopt de club dat Malen en Bergwijn voor Kerst nog van waarde kunnen zijn.

Van Bommel vestigde zijn hoop al op de aanvallers en noemde de slechte reeks 'volkomen verklaarbaar'. "Als je je twee beste spelers mist... Haal Neymar en Mbappé weg, haal Messi en Suárez weg. Ja...", zei hij bij FOX Sports. PSV kijkt in de Eredivisie al tegen een achterstand van elf punten aan op Ajax. Ook overwintering in de Europa League wordt na de vernedering in Oostenrijk nog een hels karwei.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws