'Dat gaat Koeman ook niet doen, hij gaat gewoon beginnen met Weghorst'

'Dat gaat Koeman ook niet doen, hij gaat gewoon beginnen met Weghorst'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 13:22wo 13-11-2019 om 13:22

Kees Kwakman ziet liever Wout Weghorst als spits van Oranje dan Myron Boadu. De aanvalsleiders van VfL Wolfsburg en AZ zijn allebei opgenomen in de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Aangezien Memphis Depay kampt met een blessure en een twijfelgeval is voor de wedstrijd tegen Noord-Ierland, werd de spitspositie van Oranje dinsdagavond besproken in Voetbalpraat op FOX Sports. Yordi Yamali zou graag Boadu in de spits zien, maar tafelgenoot Kwakman pleit voor Weghorst. "Zien we niet te weinig van Weghorst? Ik denk dat we heel snel geneigd zijn om te zeggen: nou, zet Boadu er maar in. Misschien ook terecht, want hij doet het geweldig. Maar ik denk dat Weghorst eerder opgeroepen zou zijn dan Boadu."

Kwakman kan zich een recente uitzending van Goedemorgen Eredivisie herinneren, waarin gesteld werd dat Oranje nog iets te snel zou komen voor Boadu. "En Koeman had al naar Weghorst gekeken, bij Borussia Dortmund volgens mij. Dus het zou best raar zijn als Boadu nu vóór Weghorst gaat." De eveneens aangeschoven Leo Driessen sluit zich hierbij aan. "Dat gaat hij ook niet doen. Hij gaat gewoon beginnen met Weghorst."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie zou de beste vervanger voor Memphis Depay zijn?

(950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws