Löw: 'Nederland behoort tot de groep met favorieten op EK, Duitsland niet'

Löw: 'Nederland behoort tot de groep met favorieten op EK, Duitsland niet'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 17:31vr 15-11-2019 om 17:31

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 17:40vr 15-11-2019 om 17:40

De Duitse bondscoach Joachim Löw ziet het Nederlands elftal als één van de vier topfavorieten voor het EK 2020. Die Mannschaft behoort volgens hem niet tot de belangrijkste kanshebbers.

Löw slaat Oranje momenteel hoger aan dan zijn eigen elftal. "We hebben een jong team en zitten nog steeds in een proces van verandering", zegt de Duitse keuzeheer in aanloop naar de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden met Wit-Rusland en Noord-Ierland. "Wij behoren dus niet tot de favorieten."

Löw kiest bewust voor de rol van underdog. "Frankrijk en Engeland spelen al jaren met dezelfde spelers. Dan heb je ook nog Nederland en Spanje. Wij behoren niet tot dat groepje favorieten. Over twee tot vier jaar bereiken veel van onze jonge spelers hun piek. Met dit team is veel mogelijk, we hebben veel kwaliteit in de selectie. We werken er hard aan om over een paar jaar top te zijn."

Duitsland en Nederland hebben momenteel elk vijftien punten in groep C van de EK-kwalificatie. De formatie van bondscoach Ronald Koeman gaat vanwege een beter onderling resultaat aan kop. Noord-Ierland, dat dus nog tegen beide landen speelt, volgt met twaalf punten.

Eerder rekende ook de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini Oranje al tot de grootste kanshebbers op de Europese titel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws