'Er zijn momenten waarop je denkt: zonde dat ik geblesseerd ben geraakt bij Ajax'

'Er zijn momenten waarop je denkt: zonde dat ik geblesseerd ben geraakt bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 09:15za 16-11-2019 om 09:15

Carel Eiting is op de weg terug na een slepende knieblessure. Tijdens het trainingskamp in Amerika van begin dit jaar ging het mis voor de middenvelder, die geopereerd werd aan zijn knie.

"Ik speel nog niet waar ik het liefste wil spelen, maar dat wil niet zeggen dat er een vuiltje aan de lucht is", zegt Eiting bij Inside Ajax op Ziggo Sport. Eiting leek aan het begin van vorig seizoen de voorkeur te krijgen van Ajax-trainer Erik ten Hag. De middenvelder begon in de basis in een aantal Champions League-wedstrijden.

"Je denkt wel terug aan wat je hebt meegemaakt, maar ik besef ook dat ik in een nieuw traject zit. Ik wil weer terugkomen naar wat ik kan. Het zijn andere periodes, maar er is geen vuiltje aan de lucht", zegt Eiting.

Eiting legt uit wat er in Amerika gebeurde. "Ik voelde me lekker na de training. Ik had een lekkere wedstrijd gespeeld in Florida. Daarna ging ik nog wat extra's doen met Richard (Witschge, red.). Dat voelde helemaal goed, maar bij de fysio's werd gekeken hoe ik ervoor stond. Toen had ik ineens zó'n knie, terwijl ik geen pijn voelde. Het was veel te dik. M'n knie zat vol met vocht. Ik kon weer een paar weken rust nemen, maar heb gekozen voor een operatie."

Eiting wijst op de fijne omgeving bij Ajax, maar geeft ook toe dat hij het soms zwaar had tijdens zijn revalidatie. "Je wilt graag onderdeel zijn van dit Ajax. Er zijn momenten waarop je denkt: zonde dat ik geblesseerd ben geraakt. Maar hoe vaker je dat denkt, hoe zwaarder het wordt. Ik heb geprobeerd dat los te laten en vooruit te kijken. Dat is me goed afgegaan."

Eiting kwam deze week in actie voor Ajax, dat achter gesloten deuren een oefenduel afwerkte met Willem ll.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Keert Eiting terug in de basis?

(1459 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws