Blind vertelt over ontwikkeling Oranje: 'Er is een vaste, hechte groep ontstaan'

Blind vertelt over ontwikkeling Oranje: 'Er is een vaste, hechte groep ontstaan'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 12:56za 16-11-2019 om 12:56

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 13:58za 16-11-2019 om 13:58

Daley Blind is met zijn 68 interlands de meest ervaren speler van het huidige Nederlands elftal. Na een hoop turbulente jaren ziet de Ajax-stopper dat de toekomst weer lacht naar Oranje, nadat er veel is veranderd.

Blind debuteerde in februari 2013 en heeft alles meegemaakt: het succes op het WK 2014, maar ook het mislopen van het EK en het WK. In gesprek met Trouw gaat Blind in op de veranderingen bij Oranje. "Er is, mede doordat de bondscoach de kern altijd oproept, een vaste, hechte groep ontstaan. Vanaf het begin is duidelijk geweest wat de technische staf wilde."

"Dat is natuurlijk moeilijk, omdat je vaak maar kort bij elkaar bent, maar de intenties waren snel duidelijk. Ik denk dat dat ook goed is geweest voor de groep. Dat we terug konden vallen op iets waar we vaak op trainden. Het zorgde voor de nodige rust. Als we eens op achterstand kwamen, lieten we ons niet gek maken. We bleven gewoon ons eigen spel spelen. "

Blind is blij met de nieuwe KNVB Campus in Zeist. "Het is heel open, heel vrij. En er is genoeg te doen qua spelletjes. Maar het belangrijkste is dat de velden hier tien keer beter zijn en we besloten kunnen trainen. Dit is gewoon een stuk professioneler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws