Koeman hekelt Berghuis-kritiek: 'Dus moet de bondscoach hem maar straffen?'

Koeman hekelt Berghuis-kritiek: 'Dus moet de bondscoach hem maar straffen?'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 23:36za 16-11-2019 om 23:36

Ronald Koeman heeft na de plaatsing voor het EK zijn keuze voor Steven Berghuis verdedigt in het Nederlands elftal. De bondscoach ergert zich over de kritiek op zijn keuze voor de Feyenoorder.

Berghuis kwam niet voor het eerst onder vuur te liggen na een elleboogstoot in het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. "Er wordt dan gezegd dat Dick Advocaat niet kan ingrijpen omdat hij niet genoeg spelers tot zijn beschikking heeft om Berghuis te straffen. Dan moet de bondscoach dat maar doen?", steekt Koeman van wal bij de NOS.

"Ik vind dat wel erg makkelijk hoor. Ik geloof in de kwaliteiten van Steven, maar het is ook duidelijk dat er heel veel concurrentie is op zijn positie. Hij moet aan de bak, want ik neem straks de beste twee opties mee naar het EK", aldus de keuzeheer, die de aanvoerder van de Rotterdammers de voorkeur gaf boven Calvin Stengs tegen Noord-Ierland.

De Roon
Koeman haalde Marten de Roon tien minuten voor rust al naar de kant in Belfast. Davy Pröpper nam zijn plaats in. "Aan de rechterkant hadden we met Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Marten heel vaak een drie-tegen-twee-situatie. Dat speelden we niet goed uit", legt hij uit.

"Marten pakte bovendien een onnodige gele kaart na dom balverlies en bij de penalty zag ik de scheidsrechter nog een keer met hem praten, dus ik nam gewoon geen enkel risico. Daarnaast had ik het gevoel dat we Pröpper goed konden gebruiken aan die rechterkant."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws