Spelersrapport: Oranje worstelt in Belfast, De Jong onttrekt zich aan matig spel

Spelersrapport: Oranje worstelt in Belfast, De Jong onttrekt zich aan matig spel

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 22:40za 16-11-2019 om 22:40

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 23:14za 16-11-2019 om 23:14

Het Nederlands elftal maakte op Windsor Park bepaald geen onuitwisbare indruk tegen Noord-Ierland, maar heeft zich wel geplaatst voor het EK 2020. VoetbalPrimeur maakt rapport op na het 0-0 gelijkspel en zag dat Frenkie de Jong een lichtpuntje was in de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

Jasper Cillessen – 5,5: Al na een paar minuten haalde Cillessen opgelucht adem, toen hij bijna de bal verspeelde. Na de moeizame openingsfase werd de Valencia-keeper nauwelijks nog getest.

Joël Veltman – 5: De rechtsbackpositie blijft een zorgenkindje voor Koeman. Veltman kreeg de voorkeur boven Denzel Dumfries, maar kon niet echt overtuigen. De handsbal waaruit de strafschop voortkwam was vooral ongelukkig.

Matthijs de Ligt – 6: Oranje had het eigenlijk alleen in de openingsfase even lastig met de Noord-Ieren. De Ligt maakte (wéér) een ongelukkige handsbal, maar kon daar weinig aan doen. Hij gaf enkele fraaie crosspasses.

Virgil van Dijk – 6,5: Wat moet je nog zeggen over de Liverpool-verdediger? Van Dijk kent het Britse voetbal op zijn duimpje en was niet onder de indruk van de Noord-Ierse pogingen. De aanvoerder heerste als altijd.

Daley Blind – 6: Blind kreeg zelf de nodige ruimte, profiteerde daar een paar keer bijna van, maar in defensief opzicht lag het soms net iets té open aan zijn kant. Zijn gebrek aan snelheid moest hij opnieuw compenseren met zijn tactisch inzicht.

Marten de Roon – 4,5: Geen gelukkige wedstrijd voor De Roon. Hij kon Oranje in balbezit niet helpen en pakte bovendien al snel een gele kaart. Koeman nam geen risico en haalde hem tien minuten voor rust al naar de kant.

Donny van de Beek – 5,5: Hij kreeg enkele kansen, maar had het vizier niet op scherp. Hij stond met name voor rust ook iets te diep. Het ontbrak Oranje daardoor aan een aanspeelpunt tussen de linies. Pröpper wist hem wel wat makkelijker te vinden dan De Roon.

Frenkie de Jong – 7,5: Frenkie de Jong zit op voetballen, zo bewees hij andermaal. Bijna alle passes van de FC Barcelona-middenvelder kwamen aan. Hij had minder last van Paddy McNair dan vorige maand in De Kuip en was een lichtpuntje.

Steven Berghuis – 5,5: Kreeg al snel een grote kans na een goede actie van Promes, maar raakte de lat. Berghuis begon verrassend in de basis, maar kon zich niet onttrekken aan het matige spel van Nederland.

Ryan Babel – 5,5: Het was Babel die in de spits begon en daarmee de vervanger was van Memphis Depay. Hoe belangrijk laatstgenoemde is werd echter pijnlijk duidelijk. Babel kon de grote schoenen van Memphis niet vullen. Het ontbrak aan stootkracht voorin.

Quincy Promes – 6: Promes verkeert in bloedvorm bij Ajax en ook de Noord-Ierse verdedigers hadden aanvankelijk de handen vol aan hem. Zo schonk hij Berghuis al snel een grote kans. Naarmate het duel vorderde zakte Promes echter weg.

Invallers

Davy Pröpper – 7: Zeker als Oranje de bovenliggende partij is, is Pröpper van meerwaarde op het middenveld. Met hem kwam Nederland makkelijker aan voetballen toe en werd Noord-Ierland teruggedrongen. Een sterke invalbeurt.

Luuk de Jong – 6: Als pinchhitter was De Jong vorige maand van grote waarde. Ditmaal viel hij na 65 minuten in, maar bleef zijn inbreng beperkt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws