Ten Hag aan tafel met Klopp en Guardiola: 'Ze weten precies hoe Ajax speelt'

Ten Hag aan tafel met Klopp en Guardiola: 'Ze weten precies hoe Ajax speelt'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 19:58ma 18-11-2019 om 19:58

Erik ten Hag bevond zich vorige week tijdens het UEFA Elite Clubcoaches Forum in gezelschap van topcoaches als Jürgen Klopp, Pep Guardiola en Zinedine Zidane. De Ajax-trainer merkt dat er veel respect is voor de prestaties van de Amsterdammers.

Dat Ten Hag een uitnodiging ontving van de Europese bond schrijft hij toe aan de zegetocht van Ajax in de Champions League. "We hebben vorig seizoen iets uitzonderlijks gedaan", zegt hij tegen Ajax TV. "Dan heb je het respect, dat merk je. Ajax heeft waardering geoogst, en dit is onder andere het gevolg ervan. We hebben ook al ongelofelijk veel prijzen en nominaties ontvangen."

Toch is het niet zo dat coaches als Klopp en Zidane hem het hemd van het lijf vroegen. "Eerder andersom. Als je ziet wat teams als Liverpool en Manchester City het voetbal brengen, hoe mooi dat is. Daar kunnen wij alleen maar onze hoed voor afnemen en van leren", stelt Ten Hag, die bovendien benadrukt dat er in het buitenland weinig aandacht is voor de Eredivisie.

Zo was er in Nederland veel lof voor het optreden tegen FC Utrecht (4-0), maar de buitenlande toptrainers hadden daar niets van meegekregen. "We moeten wel beseffen welke rol wij spelen. Ze kijken niet naar de Nederlandse competitie. Champions League, dat is waar het om draait. Natuurlijk praten ze met respect en zullen ze niet denigrerend doen, maar de grote competities zijn de Premier League, LaLiga, de Serie A en de Bundesliga."

De spectaculaire wedstrijd van Ajax op bezoek bij Chelsea (4-4) maakte wél indruk. "Ze weten precies wat daar gebeurd is en ze weten precies hoe wij spelen", besluit Ten Hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws