Ten Hag: 'De aanzet is positief, vorig jaar namen we in voorjaar hoge vlucht'

Ten Hag: 'De aanzet is positief, vorig jaar namen we in voorjaar hoge vlucht'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 17:30ma 18-11-2019 om 17:30

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet mogelijkheden om naar het niveau van vorig seizoen toe te groeien, maar daarvoor moet de Eredivisie-kampioen nog wel bergen werk verzetten. Dat stelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV.

Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne waren drie belangrijke pijlers onder het succes. Toch denkt de coach ook zonder hen het goede spel van vorig jaar te kunnen evenaren. "De aanzet is in ieder geval positief. Dat moet ons een goed gevoel geven. Maar nogmaals: het is nog een heel lange weg. Dat elftal dat vorig jaar zo succesvol werd nam vooral in het voorjaar, vanaf februari-maart, een ongelooflijk hoge vlucht."

"Die ontwikkeling moeten wij nog zien te krijgen. Dat vergt heel hard werken", aldus Ten Hag, die hoe dan ook een succesvolle start van het seizoen beleeft met het vernieuwde Ajax. De Amsterdammers gaan fier aan kop in de Eredivisie en hebben nog alle zicht op overwintering in de Champions League. "Ik had alle vertrouwen in deze selectie. We hebben goed nagedacht over de samenstelling. De selectie is in balans."

Volgens Ten Hag liggen de spelers elkaar bovendien goed. "Je ziet dat ze naar elkaar toegroeien. Niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld. Spelers hebben wat met elkaar. Dat vertaalt zich weer in het veld. Dat is mooi om te zien: het is echt een groep die elkaar wat gunt, elkaar helpt en support."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat koploper Ajax nog serieus bedreigd worden dit seizoen?

(15612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws