Den Bosch gaat diep door het stof: 'Heeft niets met onze club te maken'

Den Bosch gaat diep door het stof: 'Heeft niets met onze club te maken'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 21:03ma 18-11-2019 om 21:03

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 21:05ma 18-11-2019 om 21:05

FC Den Bosch-voorzitter Jan-Hein Schouten heeft in een reactie laten weten dat Den Bosch geschrokken is van alle commotie rondom de wedstrijd tegen Excelsior, waarin Ahmad Mendes Moreira van de Rotterdammers racistisch bejegend werd door een gedeelte van de aanhang van de thuisploeg.

"Ik vind het verschikkelijk dat racisme er überhaupt is, ik vind het verschrikkelijk dat het in een voetbalstadion gebeurt en ik vind het helemaal verschrikkelijk dat het hier in onze eigen achtertuin gebeurt", begint Schouten tegen FOX Sports. "Het heeft niets met onze club te maken. In dit geval vind ik dat wij te vroeg hebben gereageerd in eerste instantie."

"Wij lopen op zich niet weg, maar we hebben één keer een fout gemaakt dat we te vroeg waren, we hadden niet alle informatie", vervolgt de voorzitter. "We hebben intern met spelers gesproken, dan is het beeld totaal anders. Ik vond het een heel verwarrende middag en die werd steeds vervelender. Wij moeten echt meteen als er een zweem is van racisme zorgen dat we de informatie tot ons hebben om heel snel te reageren."

Na afloop van de wedstrijd kwam ook Den Bosch-coach Erik van der Ven in opspraak, nadat hij Mendes Moreira een 'zielig mannetje' had genoemd. "Ik heb begrepen dat Erik in zijn emotie een uitspraak heeft gedaan over het al dan niet provocatief juichen. Daar heeft Erik wat van gezegd, dat moet absoluut niet in de context van racisme worden gevonden. Maar wel als absoluut zeer onhandig." De coach is maandag afgereisd naar Rotterdam om zijn excuses aan te bieden aan de Excelsior-speler.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws