Mendes Moreira accepteert excuses Van der Ven: 'Had te maken met zijn juichen'

Mendes Moreira accepteert excuses Van der Ven: 'Had te maken met zijn juichen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 18:50ma 18-11-2019 om 18:50

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft Ahmad Mendes Moreira maandag tijdens een gesprek excuses aangeboden voor zijn uitspraken van zondag. De Excelsior-aanvaller heeft de verontschuldigingen aanvaard, zo laten beide hoofdpersonen weten.

Van der Ven noemde Mendes Moreira na het veelbesproken treffen in De Vliert 'een zielig mannetje', nadat de aanvaller een doelpunt vierde voor de Den Bosch-fans die hem racistisch bejegenden.

"Dat had te maken met zijn juichen voor de tribune van de M-side en niets met racisme of het feit dat hij daarom van het veld liep", zegt Van der Ven over zijn gewraakte uitspraak op de website van tegenstander Excelsior. "Ik ben absoluut niet racistisch en heb sowieso veel spijt van mijn opmerking. Ik zei dat vanuit emotie en had dat niet moeten doen."

De opmerking van de trainer maakte veel los. Onder meer Rafael van der Vaart riep op tot zijn ontslag, terwijl Van der Ven vanwege bedreigingen niet thuis sliep. Mendes Moreira reageerde in gesprek met het Algemeen Dagblad al op het voorval. "Ik weet dat hij me een 'zielig mannetje' genoemd heeft, maar het was nooit mijn intentie om hem in zo'n kwaad daglicht te zetten."

'Het doet zoveel pijn'
Ook bij RTV Rijnmond doet de 24-jarige Schiedammer zijn verhaal, terwijl hij de beelden te zien krijgt. "Ik krijg er een brok in mijn keel van, het doet pijn. Ik wilde gewoon lekker een balletje gaan trappen. In eerste instantie begon één persoon me voor k-neger uit te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds erger. Uiteindelijk waren het een mannetje of twintig à dertig."

Mendes Moreira spreekt van een 'verschrikkelijk gevoel'. "Je voelt je machteloos. Je kunt er niks tegen doen. Op een gegeven moment realiseer je je dat het je overkomt. Je denkt bij jezelf 'gebeurt dit mij echt?'. Het doet zoveel pijn, omdat het zo persoonlijk is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws