Sportieve wraak Mendes Moreira niet genoeg voor zeldzame uitzege Excelsior

Sportieve wraak Mendes Moreira niet genoeg voor zeldzame uitzege Excelsior

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 16:58zo 17-11-2019 om 16:58

Excelsior is er zondag opnieuw niet in geslaagd op vreemde bodem te winnen. FC Den Bosch dwong in de slotfase een punt af tegen de Kralingers (3-3), in een wedstrijd die werd overschaduwd door racistische leuzen aan het adres van Ahmad Mendes Moreira.

Excelsior won half augustus voor het laatst buitenshuis, maar leek in Den Bosch af te stevenen op de drie punten. Een late gelijkmaker van Ruben Rodrigues gooide echter roet in het eten. Rai Vloet opende namens Excelsior de score in De Vliert, gevolgd door goals van Rodrigues (Den Bosch), Mendes Moreira (Excelsior), Mats Deijl (Den Bosch) en Stijn Meijer (Excelsior).

De wedstrijd zal echter vooral herinnerd worden vanwege het racisme-incident in de eerste helft. Mendes Moreira werd racistisch bejegend door enkele supporters van Den Bosch, waarna scheidsrechter Laurens Gerrets de wedstrijd besloot stil te leggen. Na een kwartier werd er hervat in De Vliert, waarna Mendes Moreira sportieve wraak nam door te scoren.

Telstar - Go Ahead Eagles
In Velsen-Zuid klom Go Ahead Eagles naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Jack de Gier won met 0-2 door doelpunten van Elmo Lieftink en Julius Bliek. Telstar-doelman Anthony Swolfs vestigde in de slotfase de aandacht op zich door met de bal in zijn hand de eigen zestien uit te lopen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws