Voormalig Oranje-international loopt leeg: 'Op deze manier leren we het nooit'

Voormalig Oranje-international loopt leeg: 'Op deze manier leren we het nooit'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 18:16di 19-11-2019 om 18:16

Laatste update: dinsdag 19 november 2019 om 18:33di 19-11-2019 om 18:33

Henny Meijer is klaar met het racisme op de Nederlandse tribunes. De oud-international van het Nederlands elftal roept in gesprek met het Dagblad van het Noorden op tot 'torenhoge boetes'.

Meijer wordt sinds het racisme-incident rond Ahmad Mendes Moreira tijdens FC Den Bosch - Excelsior) 'continu gebeld'. Wat hij kwijt wil? "Dat we eens moeten stoppen met pappen en nathouden. (...) Ze hadden bij FC Den Bosch-Excelsior het veld moeten aflopen om vervolgens niet meer terug te komen. Definitief stoppen met voetballen, dus."

"Sommige mensen zeggen dan dat de goeien onder de kwaden lijden. Ja, nou en? Op deze manier leren we het blijkbaar nooit. Want iedereen op die tribune wist dondersgoed: die wedstrijd gaat straks gewoon weer verder."

Meijer, die als voetballer nooit racistisch werd bejegend, stelt dat ook 'torenhoge boetes' zouden helpen. "Moet jij eens kijken hoe snel een club allerlei suppoosts in de vakken zet om direct in te grijpen als het mis gaat. Want ja, anders kost het de clubs veel geld, hè? Dat zal die figuren wel leren. Want het is toch van de zotte wat er nu gebeurt?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws