Tegen Lille treft Ajax een 'sterk team': 'Zegt genoeg dat ik Man of the Match was'

Tegen Lille treft Ajax een 'sterk team': 'Zegt genoeg dat ik Man of the Match was'

27-11-2019 07:52
17

Andre Onana heeft het volste vertrouwen in een goed resultaat woensdagavond tegen OSC Lille. De Amsterdammers missen het centrale duo met Joël Veltman en Daley Blind, maar de keeper denkt dat de vervangers het goed gaan doen.

"Ik krijg een paar nieuwe verdedigers voor me", zegt de doelman in De Telegraaf als hem wordt gevraagd naar de schorsingen van Blind en Veltman. "Het wordt geen makkelijke wedstrijd, omdat Joël en Daley belangrijk zijn, maar vooral omdat Lille een sterk team is. Zeker als het thuis speelt." De 3-0 tegen Lille in de eigen Johan Cruijff ArenA was geflatteerd, zo vindt Onana. "Het zegt genoeg dat ik dat duel Man of the Match was. In een thuiswedstrijd is dat niet vaak zo. Ik vind het wel gevaarlijk dat iedereen denkt dat we wel even zullen winnen, omdat Lille pas één punt heeft en wij op zeven punten staan."

"Natuurlijk is het makkelijker als je altijd met dezelfde verdediging kunt spelen. Maar het is zoals het is. En de vervangers van Joël en Daley zullen er staan. Dat weet ik zeker, dus ik maak me geen zorgen." Onana zelf is in een uitstekende vorm en wordt in de gaten gehouden door meerdere Europese topclubs. "Of ik in de vorm van mijn leven ben? Het gaat wel goed, ja. Maar ik praat liever over het team."

Gele kaarten
Onana is een van de Ajax spelers die op scherp staat tegen Lille. Bij een gele kaart mist hij de laatste groepswedstrijd tegen Valencia. "De volgende gele kaart kost me een schorsing, dus ik kan helemaal niks meer doen", vervolgt de Kameroener. "Ik moet voorzichtig zijn met tijdrekken en overtredingen. Als we doorgaan, worden mijn gele kaarten geschrapt en begin ik gelukkig weer op nul."