De Mos: 'Martínez een topper en Onana pakt ballen die andere keepers niet pakken'

De Mos: 'Martínez een topper en Onana pakt ballen die andere keepers niet pakken'

28-11-2019 00:11
38

Aad de Mos steekt de loftrompet over André Onana en Lisandro Martínez na de 0-2 overwinning van Ajax bij Lille in de Champions League, maar is kritisch op Noussair Mazraoui. De Marokkaanse international kon op het Amsterdamse middenveld geen potten breken.

"Het middenveld was een chaos in de eerste helft. Mazraoui loopt overal en nergens. Hij maakt het hele elftal onrustig", vertelt De Mos aan Voetbal International. "Het was noodzakelijk dat daar werd ingegrepen. Met Álvarez werd het rustiger. Ook Van de Beek en Ziyech gingen daardoor rustiger spelen en Ajax kreeg weer meer grip."

Perr Schuurs en vooral Martínez, de vervangers van Joël Veltman en Daley Blind, hielden zich wel keurig staande. "Achterin stond het vrij aardig. Ik vond Martínez de uitblinker in de verdediging." Op de momenten dat Lille gevaarlijk werd was er altijd nog Onana. "Onana redt het verdedigingsduo wel een paar keer. Hij pakt ballen die andere keepers niet pakken. Dat is het verschil. Hij deed dat ook al bij Chelsea."

De Mos zag Ajax een paar keer goed wegkomen, maar is enthousiast over het elftal van Erik ten Hag. "Ik vind Ajax stabieler geworden. Martínez is een topper. Hij laat zien dat hij op vele plaatsen kan spelen en is heel nuttig. Ook Álvarez heeft zijn waarde al bewezen en zal zich verder ontwikkelen. We krijgen nu ook de doorbraak van jongere spelers als Perr Schuurs en Noa Lang. En Promes, ook een dure aanwinst, doet het goed. Alle complimenten voor Ten Hag en de leiding van Ajax."