Koeman blij dat Oranje niet in Groep F zit: 'Maar we kunnen ze treffen'

Koeman blij dat Oranje niet in Groep F zit: 'Maar we kunnen ze treffen'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 19:27za 30-11-2019 om 19:27

Bondscoach Ronald Koeman lijkt tevreden met de loting voor het EK 2020. Nederland werd zaterdag in Boekarest gekoppeld aan Oekraïne en Oostenrijk. Mogelijk komt ook Roemenië daarbij.

Nederland is achter de schermen al bezig om zich voor te bereiden op de groepswedstrijden. "Onze scouting is al een tijdje bezig", vertelt Koeman aan de NOS. "We willen alles in kaart brengen. Vanaf het moment dat je weet dat het Oekraïne wordt kijken we met extra ogen. Ook zij spelen twee oefenwedstrijden, dus we hebben nog genoeg materiaal. Alle landen zullen goed voorbereid zijn, dus niet alleen wij."

Koeman is op zijn hoede voor Oekraïne, de nummer 24 van de wereldranglijst. "Ze zaten in de poule met Portugal. Die hebben ze gewonnen. Wij weten hoe moeilijk het is om van Portugal te winnen. Gelukkig kregen we die niet. Ze zijn niet voor niets eerste geworden. Met Shevchenko als trainer zijn ze aan het veranderen. Het zal best een sterke tegenstander zijn."

Koeman is blij dat Oranje Oostenrijk heeft geloot. "Met alle respect, we weten hoe moeilijk Portugal is. Dat je een land treft waar je nog niet eerder tegen hebt gespeeld is alleen maar prettig. Ik weet er niet heel veel van, maar natuurlijk ken ik wel een aantal tegenstanders."

Oranje ontloopt de Poule des Doods, waar Duitsland, Frankrijk, Portugal inzitten. "Die zullen daar niet blij mee zijn, maar als wij eerste in de poule kunnen we zelfs nog de derde van Groep F treffen. We weten hoe de poule is en willen alles winnen. Dan zien we wel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws