Volop lof voor 'fenomeen' van Ajax: 'Ik zie ook geen reden om al te stoppen'

Volop lof voor 'fenomeen' van Ajax: 'Ik zie ook geen reden om al te stoppen'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 07:14ma 02-12-2019 om 07:14

Klaas-Jan Huntelaar was dit seizoen acht keer trefzeker in 533 Eredivisie-minuten. Het zijn indrukwekkende statistieken, vindt John van Loen. De oud-international heeft veel respect voor de 36-jarige spits van Ajax, die er zondag tegen FC Twente twee inlegde.

"Hoe je het ook wendt of keert, Huntelaar blijft een fenomeen", reageert Van Loen als rapporteur in De Telegraaf. De Achterhoeker maakte in de eerste helft van Twente - Ajax zijn entree door het uitvallen van Quincy Promes. "Huntelaar heeft wederom bewezen dat hij nog altijd levensgevaarlijk is."

"Hij is inmiddels 36, maar aan zijn doelgerichtheid is niets veranderd", aldus Van Loen. "Iedere dag zal Klaas-Jan aan zijn fitheid moeten werken en de volle negentig minuten spelen is misschien wat veel, maar uiteindelijk staat hij er om goals te maken. Dan is het mooi om te zien dat hij er tegen FC Twente 'gewoon' weer twee inschiet. Daarmee toont hij zich nog altijd een echte doelpuntenmachine."

Huntelaar is volgens Van Loen nog steeds 'van grote waarde'. "Daarnaast denk ik dat hij een belangrijke speler in de kleedkamer is. Als zijn lichaam het toelaat en hij er zelf nog plezier in heeft, zie ik ook geen reden om al te stoppen. Hij is voetbaloud, maar niet versleten. Met zijn ervaring kan hij jonge talenten, zoals bijvoorbeeld Noa Lang, ook helpen in hun ontwikkeling."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws