Kerkhofjes wijzen zwakste PSV-schakel aan: 'Roepen wij al maanden'

Kerkhofjes wijzen zwakste PSV-schakel aan: 'Roepen wij al maanden'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 12:52ma 02-12-2019 om 12:52

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 16:25ma 02-12-2019 om 16:25

Mark van Bommel hoeft niet te vertrekken bij PSV, vinden Willy en René van de Kerkhof. Een groot aantal PSV-fans eist het hoofd van Van Bommel na de zoveelste domper in de competitie, maar de clubiconen staan nog achter de 42-jarige trainer uit Maasbracht.

"Voorlopig nog erin", zegt Willy in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. "Je moet in de kerst kijken hoe de status is. Het heeft nu geen zin om maatregelen te nemen. Het zijn nog een paar wedstrijden. Ik zou het rond kerst evalueren en dan kijken naar hoe de stand van zaken is en wat er moet gebeuren bij PSV."

"Hij krijgt het gewoon niet aan de praat. De ene helft is goed en de andere is slecht", voegt René toe. "Het is net niet. Je kunt wel zeggen dat het aan de trainer ligt, maar de spelers moeten het laten zien op het veld en de hand in eigen boezem steken. De eerste plaats kunnen we vergeten, maar we moeten wel punten proberen te pakken voor de tweede plaats. Het zal heel moeilijk worden. De gifbeker is nog niet leeg."

Michal Sadílek was tegen FC Emmen opnieuw een van de spelers die geen voldoende scoorde. "Wij roepen al maanden dat onze backs niet capabel zijn", zegt Willy. "Bij de gelijkmaker stond hij helemaal verkeerd opgesteld. Onze vriend Dumfries blijft maar naar voren rennen zonder achter in de gaten te houden. Je zag de spelers ook gebaren dat de verdedigers te ver achterin bleven hangen."

Willy hoopt niet dat Van Bommel ontslagen wordt. "PSV is geen club die zomaar een trainer aan de kant zet. De spelers moeten het doen. Ze worden goed betaald en zijn profs. Ze moeten niet op het niveau van Emmen spelen, met alle respect. De spelers zijn niet capabel genoeg op dit moment."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Moet Van Bommel ontslagen worden?

(9052 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws