'Dit wordt de eerste keer in de ArenA, maar dan tegen Ajax, toch mooi'

'Dit wordt de eerste keer in de ArenA, maar dan tegen Ajax, toch mooi'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 18:29do 05-12-2019 om 18:29

Ché Nunnely droomde jarenlang van een doorbraak bij Ajax, maar beleeft zijn eerste Eredivisie-seizoen als Willem II-speler. De rechtsbuiten staat met de Tricolores op een uiterst verrassende vierde plaats en neemt het vrijdagavond op tegen zijn oude club.

Nunnely was de afgelopen seizoenen een vaste waarde bij Jong Ajax, maar een stap naar de hoofdmacht zat er nog niet in. "Ik heb ook nog nooit in de ArenA gespeeld. Dit wordt de eerste keer", vertelt hij aan De Telegraaf. Voor de rechtsbuiten zal er dus een langverwachte droom in vervulling gaan. "Maar dan tégen Ajax. Toch mooi."

Dé surprise van dit Eredivisie-seizoen wil zien 'of het Ajax pijn kan doen', kondigt Nunnely aan. De jeugdinternational van Oranje heeft echter respect voor de Amsterdammers, die dit seizoen nog ongeslagen zijn. "Ze hebben gewoon een topploeg en zijn in topvorm. Hoe ze het doen in de Champions League, dat is mooi om te zien." Zelfs de uitgaande transfers van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong deden Ajax geen pijn, stelt Nunnely vast. "Daar zijn goede versterkingen voor teruggehaald. Iedereen dacht dat zo'n verlies niet kon worden opgevangen. Toch wel."

Ajax en Willem II trappen vrijdag voor de gelegenheid om 20.15 uur af, met het oog op Ajax-Valencia van dinsdagavond. De Tilburgse aanhang heeft de wedstrijd geboycot, maar hebben een zogeheten Awayday@Home georganiseerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Willem II stunten in Amsterdam?

(2744 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws