Schöne vol lof over Ten Hag: 'Noodzakelijk om te krijgen wat je nu hebt bij Ajax'

Schöne vol lof over Ten Hag: 'Noodzakelijk om te krijgen wat je nu hebt bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 06:50vr 06-12-2019 om 06:50

Ajax toont de laatste weken aan over een brede selectie te beschikken. Spelers als Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Noa Lang moesten er dit seizoen al staan. Lasse Schöne is niet verrast dat de reserves moeiteloos meedraaien bij de Amsterdammers.

Het is één van de stokpaardjes van Erik ten Hag: "Als je titels wilt pakken, heb je een grote kleedkamer nodig." Niet alleen fysiek, ook voetballend kunnen de invallers echter moeiteloos mee. "Dat heeft met de voetbalvisie van Erik ten Hag te maken", zegt Schöne in het Algemeen Dagblad.

"Alles is onder Ten Hag voor iedere speler duidelijk, of je nu basisspeler of wissel bent. De manier van druk zetten, waar je moet lopen, welke passlijnen, wat de spelers om je heen doen, noem maar op", stelt de Deen, die Ajax afgelopen zomer verruilde voor Genoa. "Daar wordt al vanaf de eerste dag van de voorbereiding op gehamerd. In het begin met veel coachmomenten op trainingen. Als speler denk je dan soms: alweer stilleggen, laat het spel toch lekker doorlopen. Maar iedereen is er wel achtergekomen dat we er heel veel aan hebben gehad. Het is noodzakelijk om te krijgen qua spel wat je nu hebt bij Ajax."

De middenvelder stelt dat Ajax 'in een flow zit'. "Het is een geoliede machine. Het maakt niet uit wie je erin zet, het loopt gewoon. Dat is zo lekker. Behalve het voorwerk, is het natuurlijk ook kwaliteit. De spelers die nu de kans krijgen, kunnen gewoon goed voetballen. Dat in combinatie met de vorm van de ploeg en de duidelijke speelstijl, zorgt voor een succesvolle mix en een ijzersterk Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws