Schokeffect blijft uit: ADO deelt punten met Twente na abominabele wedstrijd

Schokeffect blijft uit: ADO deelt punten met Twente na abominabele wedstrijd

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 20:23za 07-12-2019 om 20:23

Ook zonder de deze week vertrokken Fons Groenendijk heeft ADO Den Haag niet weten te winnen in de Eredivisie. FC Twente hield de Haagse ploeg op een doelpuntloos gelijkspel.

ADO en Twente hadden in het Cars Jeans Stadion de eer om de Eredivisie-zaterdag te openen, maar zorgden voor bar weinig vermaak. In de eerste helft waren de spelers nauwelijks te betrappen op een vlotte aanval of uitgespeelde kans.

Na rust kwam ADO wat beter voor de dag, maar van een Dirk Heesen-effect (de interim-opvolger van Groenendijk) kon ook niet worden gesproken. Pas in de slotfase kreeg de thuisploeg kansen. Lex Immers stuitte echter op Joël Drommel en Danny Bakker voorkwam onbedoeld een doelpunt van Michiel Kramer.

Aan de andere kant kreeg ook Twente een grote mogelijkheid op de openingstreffer. Aitor Cantalapiedra brak door na een fraaie pass van Wout Brama, maar de Spanjaard ging voor het eigen succes en vond ADO-goalie Luuk Koopmans op zijn weg.

Met het doelpuntloze gelijkspel schieten ADO en Twente weinig op. De Hagenaren hebben na zestien speelronden twaalf punten verzameld; evenveel als nummer zestien VVV-Venlo. Twente blijft met achttien punten op de twaalfde plaats staan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws