Advocaat deelt complimenten uit aan Feyenoord-trio: 'Geweldig gespeeld'

Advocaat deelt complimenten uit aan Feyenoord-trio: 'Geweldig gespeeld'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 15:35zo 08-12-2019 om 15:35

De neutrale toeschouwer heeft niet genoten van Vitesse - Feyenoord, maar Dick Advocaat heeft het naar zijn zin gehad in Arnhem. Zijn ploeg won alleen niet: het werd 0-0 in het Gelredome.

"Ik heb me uitstekend vermaakt, behalve de eerste helft", vertelt Advocaat aan FOX Sports. "Ik vond dat we teveel ruimte gaven aan Vitesse. In de tweede helft hebben we heel erg gecontroleerd en gedomineerd om de wedstrijd te beslissen. Voor de neutrale toeschouwer was het misschien wat minder, maar als trainer van Feyenoord vond ik het een aardige wedstrijd."

Advocaat deelt een compliment uit aan Nicolai Jörgensen, die de hele wedstrijd speelde. "Ik ben ontzettend gelukkig dat hij negentig minuten gespeeld heeft. Hij was ongelukkig in z'n afwerking, maar heeft wel keihard gewerkt. Ik ben blij dat hij negentig minuten gespeeld heeft. Dat was niet de bedoeling, maar hij bleef gewoon staan. Dat was goed."

Advocaat ziet ook dat Feyenoord fysiek sterker wordt. "Vitesse lag kapot in de tweede helft. Dat is een pluspunt, omdat het elftal een paar keer in dezelfde samenstelling gespeeld heeft. Ik moet ook een compliment maken aan het centrale duo (Senesi, Botteghin, red.), dat echt geweldig speelde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws