'Totale aanpassing' voor Afellay bij PSV: 'Ik denk dat hij dat niet meer heeft'

'Totale aanpassing' voor Afellay bij PSV: 'Ik denk dat hij dat niet meer heeft'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 23:24zo 08-12-2019 om 23:24

Ibrahim Afellay is terug, maar moet zijn spel 'totaal aanpassen'. Dat stelt Kenneth Perez. De analist van FOX Sports voorziet een rol als centrale middenvelder bij PSV.

Afellay is door zijn blessureleed niet meer de 'vliegensvlugge speler' van weleer, ziet Perez. "Hij was dynamisch en snel en draaide weg bij tegenstanders. Ik denk dat hij dat niet meer heeft met zijn blessureverleden. Als trainer ga je dan met andere ogen naar hem kijken", zegt hij bij Dit Was Het Weekend.

Perez, die met Afellay samenspeelde bij PSV, hoopt dat trainer Mark van Bommel een centrale rol op het middenveld inruimt voor de routinier (33). "Hij moet het dan meer van zijn passing hebben. Het is niet makkelijk, want in je hoofd ben je nog altijd dezelfde speler."

Als voorbeeld wijst Perez naar Manchester United-icoon Ryan Giggs. "Hij was een snelle buitenspeler en ging iedereen voorbij. Toen hij ouder werd, ontwikkelde hij zijn eigen spel en werd hij eigenlijk een centrale middenvelder. Hij ging totaal anders spelen. Ik denk dat Afellay nu in dit proces zit en Van Bommel hem anders zal beoordelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws