'Straatvechter' Van Bommel 'keek naar Gerbrands': Het was bijna uitdagen

'Straatvechter' Van Bommel 'keek naar Gerbrands': "Het was bijna uitdagen"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 18:57ma 09-12-2019 om 18:57

PSV-trainer Mark van Bommel vestigde zaterdagavond de aandacht op zich: na elk van de vijf goals tegen Fortuna Sittard keek hij nadrukkelijk naar boven. De trainer liet zelf weten dat hij naar het scorebord keek, anderen beweerden dat hij contact zocht met zijn vader of met schoonvader Bert van Marwijk, maar volgens Jeroen Elshoff was zijn blik gericht op Toon Gerbrands.

De NOS-commentator was zaterdagavond aanwezig in het Philips Stadion en keek met belangstelling naar Van Bommel. "Hij zal het niet hardop zeggen, maar hij keek naar Toon Gerbrands", liet hij maandag weten in de NOS Voetbalpodcast. "Als hij naar zijn vader zou kijken na een doelpunt, had hij echt wel wat vrolijker omhoog gekeken."

Voor het weekend was er het een en ander voorgevallen tussen de algemeen directeur en de trainer: Gerbrands liet in een interview weten een ontslag van Van Bommel niet uit te sluiten, de trainer onthulde dat het intern wel eens 'botste en knalde' in Eindhoven. "Wat je zag, was de straatvechter Van Bommel, die deze week enorme bonje met Gerbrands heeft gehad", stelde Elshoff vast. "Dat werd me door observatie wel duidelijk. Die blik omhoog zei wel genoeg, wat mij betreft. Een stare-down? Nou, het was bijna uitdagen wat hij deed."

De commentator doelt op het interview van Gerbrands, die de zaken 'op scherp' had gezet in Eindhoven. "Het zou mij niets verbazen als de boodschap was: winnen, anders lig je eruit. Van Bommel heeft vast gedacht: als jij met mij het gevecht zoekt, zoek ik het gevecht terug. Dat is hoe ik het zie."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Is Mark van Bommel nog de juiste man op de juiste plaats?

(6869 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws