Stengs keert terug in AFAS Stadion: 'Het oogt Spaans of Italiaans, heeft wel wat'

Stengs keert terug in AFAS Stadion: 'Het oogt Spaans of Italiaans, heeft wel wat'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 14:03di 10-12-2019 om 14:03

De spelers van AZ kregen vlak voor de eerste training sinds tijden in het AFAS Stadion dinsdagochtend te horen dat de gemeente Alkmaar besloten heeft dat de topper tussen AZ en Ajax 'gewoon' in Alkmaar gespeeld mag worden. Goed nieuws, zo vindt ook Calvin Stengs.

Het was lang geleden dat AZ trainde in het eigen stadion, maar dinsdagochtend was het dus zover. "En dat is toch wel een lekker gevoel", vertelt Stengs aan het Algemeen Dagblad. "Net voor de training hoorden we dat de wedstrijd tegen Ajax hier gespeeld kon worden. Mooi. Het is fijn om weer terug te zijn."

De AZ-speler is blij dat er weer op normaal gras gespeeld kan worden door de Alkmaarders. "De gedachte om steeds op kunstgras te spelen vond ik zelf niet altijd het fijnste. We speelden er wel goed op trouwens", laat Stengs weten. Daarnaast kunnen spelers nu weer op eigen initiatief naar het stadion komen op wedstrijddagen. "Het is lekker om weer zelf naar het stadion te komen in plaats van vroeger bij elkaar te komen in een hotel."

Stengs vindt het stadion zonder dak zijn charmes hebben. "Ik vind het misschien wel nog mooier zo zonder dak. Je ziet ook ineens details die je normaal niet ziet. Ik vroeg nog net aan iemand: waren die ramen daarboven altijd al zwart? Het oogt Spaans of Italiaans en dat vind ik wel wat hebben. Stadions die je normaal alleen op televisie ziet." De aanvaller heeft zin in de topper tegen Ajax. "Onze fans zijn hier lang niet geweest, ze zullen er net zo naar uitkijken als wij. En het wordt natuurlijk één van de mooiste wedstrijden van het seizoen", sluit hij af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws