Kogel door de kerk: AZ en Ajax spelen Eredivisie-topper in Alkmaar

Kogel door de kerk: AZ en Ajax spelen Eredivisie-topper in Alkmaar

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 10:23di 10-12-2019 om 10:23

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 11:09di 10-12-2019 om 11:09

De kogel is door de kerk: AZ - Ajax wordt komende zondag gespeeld in het AFAS Stadion, met publiek. De gemeente Alkmaar heeft groen licht gegeven voor de topper.

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar heeft dinsdagochtend aan AZ laten weten dat de club zondag in eigen stadion tegen Ajax mag voetballen. "Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen", luidt de verklaring van het college.

Het stadion van de Alkmaarders is grondig onderzocht en het unanieme besluit is dat er voldoende inzicht is om te stellen dat er veilig gespeeld kan worden. AZ moet wel nog enkele verstevigingsmaatregelen doorvoeren die voor vrijdag klaar moeten zijn, maar dat lijkt een formaliteit. Eind deze week vinden die controles plaats.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met het verloop van de zaak en hoopt op een positieve afloop van de wedstrijd. "Wij wensen AZ en zijn supporters veel succes tegen Ajax en hopen voor het verdere verloop van het seizoen op Alkmaarse deelname aan een spannende titelstrijd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws