AZ terug in AFAS Stadion: 'Ben één van de weinigen die zondag wél overdekt zit'

AZ terug in AFAS Stadion: 'Ben één van de weinigen die zondag wél overdekt zit'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 15:05di 10-12-2019 om 15:05

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 15:10di 10-12-2019 om 15:10

Het is een grote opluchting voor AZ dat het zondag voor het eerst sinds tijden weer in het eigen AFAS Stadion mag voetballen. AZ-trainer Arne Slot kan niet wachten om in een uitverkocht stadion te spelen tegen Ajax.

"We hoorden het rond twintig over tien. Schitterend dat we terug mogen naar ons eigen stadion", begint Slot vlak voor de training van AZ in gesprek met De Telegraaf. "We hebben van tevoren besloten dat we vandaag in het stadion zouden trainen. Ook al moest het besluit nog genomen worden. We benaderden het alsof we hier in Alkmaar moesten spelen. Op het moment dat het wél zou doorgaan, zouden we twee keer in het stadion hebben getraind."

Het AFAS Stadion is voor een aantal AZ-spelers een nieuwe omgeving. "Sommige jongens hebben nog nooit in het stadion gespeeld", vervolgt Slot. "Het is een andere aanblik, een ander veld, de bekenden zitten op andere plekken. Het is anders. Beetje dat Spaanse hè. Iets wat nieuw is, is vaak mooi. Zelfs zonder dak."

De trainer kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van zondag tegen Ajax. "Als er nou nog een zonnetje bij is, is het helemaal af. Hoewel, wat het weer betreft maak ik me niet zoveel zorgen. Ik ben één van de weinigen die zondag wél overdekt zit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws