Desailly leeft mee: 'Ajax had weer iets heel moois kunnen bereiken dit seizoen'

Desailly leeft mee: 'Ajax had weer iets heel moois kunnen bereiken dit seizoen'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 07:28wo 11-12-2019 om 07:28

Ruud Gullit stelt na de 0-1 nederlaag van Ajax tegen Valencia en de uitschakeling in de Champions League dat Ajax kwaliteit heeft ingeleverd. De aankopen hebben volgens de analist van beIN Sports niet het niveau van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.

"De spelers die Ajax kocht zijn goed. Natuurlijk niet zo goed als de spelers die ze hadden, maar ze dachten dat ze de volgende ronde zouden bereiken", vertelt Gullit. "Kom op, tien punten! Het is niet de onervarenheid, ze troffen gewoon een team dat moeilijk te verslaan is. Die hebben gevochten voor hen leven."

"Natuurlijk is iedereen er ziek van", vervolgt Gullit. "Ajax creëert normaal gesproken veel kansen. Maar ze stonden tegenover een team die soms onder de druk vandaan wist te spelen. Het is jammer. Ze spelen nog in de Europa League, dat is ook een moeilijke competitie. Het is belangrijk dat ze het goed doen. Voor de coëfficiëntenlijst hoop ik dat het geen slechte gevolgen heeft. Ik geloof dat we volgend jaar met twee teams naar de Champions League kunnen."

Ook de Franse oud-international Marcel Desailly leeft mee met de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Je bent teleurgesteld, want in potentie hadden ze weer iets heel moois kunnen bereiken deze Champions League", stelt de voormalig verdediger."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws