Van Halst steunt Ajax en bekritiseert houding Lang: Doe gewoon normaal

Van Halst steunt Ajax en bekritiseert houding Lang: "Doe gewoon normaal"

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 10:40wo 11-12-2019 om 10:40

Jan van Halst leeft mee met Ajax na de uitschakeling in de Champions League tegen Valencia. Ajax knokte negentig minuten lang voor een gelijkspel, maar Van Halst zag dat de wedstrijd in de zeventigste minuut al gespeeld was. De Amsterdammers verloren dinsdag thuis met 0-1.

"Ik vond dat ook Van de Beek zijn niveau niet haalde, maar het gaat om heel Ajax. Het is ongelooflijk dat ze niet door zijn als je naar het spel in deze poule kijkt. Ik heb er lang van genoten, maar vandaag was het puur terecht", zegt Van Halst bij Ziggo Sport.

Ajax domineerde de tweede helft, maar wist de Spaanse muur niet te breken. "Twintig minuten voor tijd was het eigenlijk al gebeurd. Toen begonnen ze na te schoppen en frustratie te tonen. Dat is juist de fase waarin wedstrijden beslist worden, conditioneel of tactisch. Ajax was het toen al helemaal kwijt. Je zag het aan aan de ongeloof bij de spelers. Voor het Nederlandse voetbal is dit jammer. Dit komt als een mokerslag aan in Amsterdam. Ik ben heel benieuwd naar hoe dit komend weekend gaat."

Het viel presentator Jack van Gelder op dat Noa Lang niet blij was met zijn wissel. Of de jonge aanvaller boos was op zichzelf of in het algemeen is niet duidelijk, maar dat maakt voor Van Gelder niet uit. "Ik denk dat hij kwaad is op zichzelf, maar dan nog is dit raar gedrag", zegt Van Halst. "Doe gewoon normaal. Jij bent helemaal niet belangrijk. Niemand is persoonlijk belangrijk. Het gaat maar om één ding: om als elftal verder te komen. Zo wil je toch de aandacht op jezelf vestigen."

Ajax speelde in de eerste wedstrijden de pannen van het dak, maar kwam de afgelopen weken matig voor de dag. "Je kunt er de vinger niet opleggen. In een keer is dat weg. Je kunt er mooie praatsessies aan wijden, maar het is zo frustrerend, als speler en als trainer", zegt Van Halst. "Tadic zal ook in bed liggen en denken: hoe kan dit nou?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws