Update: Achilles is sportpark kwijt: 'Hard gelag, maar zeker niet het einde'

Update: Achilles is sportpark kwijt: 'Hard gelag, maar zeker niet het einde'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 17:54wo 11-12-2019 om 17:54

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 19:24wo 11-12-2019 om 19:24

Het conflict tussen de familie Derks en de leden van het Groesbeekse Achilles '29 heeft voorlopig een climax bereikt. De rechtbank heeft woensdag beslist in het voordeel van de familie, waardoor de leden van de amateurclub geen toegang hebben tot Sportpark De Heikant.

Beide partijen zijn al tijdenlang in conflict. De broers Harrie en Frans Derks en hun zus Elrie Bakker-Derks waren lange tijd gezichtsbepalende figuren bij Achilles, dat zijn intrede wilde doen in het betaald voetbal. Nadat dat project mislukte, kwam de club in grote financiële problemen en kwam de familie Derks lijnrecht tegenover de overige leden te staan.

Volgens de familie is de grond waarop Sportpark De Heikant staat hun eigendom: nadat de 'tegenpartij' de hekken rondom het sportpark sloopte en een stuk uit het kunstgras sneed, schakelde de familie Derks de politie in. Men zette zelfs 'grenstroepen' met waakhonden in om anderen de toegang tot het sportpark te ontzeggen. De rechter heeft woensdag geoordeeld in een kort geding, meldt Omroep Gelderland: het sportpark is inderdaad eigendom van de familie en mag niet betreden worden door overige clubleden, op straffe van een dwangsom.

Spelers, trainers en overige betrokkenen mogen dus niet naar binnen bij hun eigen club en moeten noodgedwongen uitwijken naar andere amateurclubs in Groesbeek. Ook het eerste elftal – drie keer op rij gedegradeerd en nu stijf onderdaan in de zaterdaghoofdklasse A – kan voorlopig geen thuiswedstrijden spelen.

Update: Achilles-voorzitter Pjotr van der Horst blijft optimistisch, ondanks het oordeel van de rechter. "Een hard gelag, maar dit is zeker niet het einde van Achilles", laat hij weten aan Omroep Gelderland. Buurman Germania biedt tijdelijk onderdak, maar Van der Horst en de zijnen moeten nu gaan kijken naar een lange termijnoplossing. Desondanks is het kaltstellen van de familie Derks 'het beste is wat Achilles kon overkomen', aldus de huidige voorzitter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws