'Achilles-familie' Derks zet waakhonden in: 'Eigen bewaking was noodzakelijk'

'Achilles-familie' Derks zet waakhonden in: 'Eigen bewaking was noodzakelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 14:44za 16-11-2019 om 14:44

De familie Derks – voorheen eigenaar van Achilles '29 – heeft de bewaking van Sportpark De Heikant in eigen handen genomen. Ex-voorzitter Harrie Derks en broer Frans hebben waakhonden ingezet om leden en vrijwilligers van de Groesbeekse amateurclub buiten de deur te houden.

Beide partijen zijn al wekenlang met elkaar in conflict: de familie Derks meent eigenaar te zijn van de grond waarop het sportpark staat en tolereert geen leden van Achilles meer op De Heikant. Onlangs werd de politie al ingeschakeld om voetballende kinderen naar de uitgang te dirigeren. Inmiddels zijn er 'grenstroepen' neergezet. "Toen in de loop van die dag opnieuw alle sloten en hekken rond ons terrein vernield waren door provocerende leden, hebben wij hiervan meteen melding gedaan bij de politie", verdedigt de familie zichzelf in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De benaderde agenten hebben vervolgens telefonisch overleg gevoerd met de familie. "Met hen is telefonisch besproken dat het inzetten van eigen bewaking met honden op dat moment de beste oplossing was. Wij hebben dit advies opgevolgd", klinkt het. "De situatie van die middag maakte dat noodzakelijk."

Het eerste elftal van Achilles blijft ondertussen kwakkelen. De Groesbekers zijn al twee keer op rij gedegradeerd, staan met één punt troosteloos onderaan in de zaterdaghoofdklasse en lijken voorlopig geen thuiswedstrijden te kunnen spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws