'Manchester United en Solskjaer leiden dans om Champions League-sensatie Haaland'

'Manchester United en Solskjaer leiden dans om Champions League-sensatie Haaland'

12-12-2019 18:58
14

Champions League-sensatie Erling Braut Haaland is naar alle waarschijnlijkheid onhoudbaar voor Red Bull Salzburg. De pas negentienjarige Noor scoorde acht keer tijdens zijn eerste zes Champions League-wedstrijden – alleen Robert Lewandowski deed het dit seizoen beter – en bracht al een bezoek aan Duitsland.

De club heeft bij monde van sportief directeur Christoph Freund bevestigd dat Haaland heeft gesproken met RB Leipzig en Borussia Dortmund. De spits heeft nog een contract tot medio 2023, waarin echter een clausule van 'slechts' dertig miljoen euro is opgenomen. Zusterclub RB Leipzig heeft sinds 2014 elk jaar een speler uit Salzburg opgepikt en lijkt de beste papieren te hebben.

The Telegraph meent echter dat Manchester United de grote favoriet is in de strijd om Haaland. Het medium claimt – op basis van bronnen in Oostenrijk – dat de Noorse scherpschutter nog geen beslissing heeft genomen na zijn gesprekken in Dortmund en Leipzig. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer zou een doorslaggevende rol kunnen spelen, aangezien hij zijn landgenoot nog kent van zijn tijd bij Molde FK. Bovendien is zaakwaarnemer Mino Raiola kind aan huis op Old Trafford.

Een winters vertrek van Haaland zou een tweede aderlating in korte tijd zijn voor de Oostenrijkers. Takumi Minamino staat op het punt om per 1 januari naar Liverpool te vertrekken.

No Poll