'Koopje: toptalent Haaland voor slechts 20 miljoen euro op te halen'

'Koopje: toptalent Haaland voor slechts 20 miljoen euro op te halen'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 10:55do 05-12-2019 om 10:55

Er is veel onduidelijkheid geweest over het prijskaartje om de nek van Erling Braut Haaland, maar BILD zegt de precieze details van de vastgestelde afkoopsom nu uitgedokterd te hebben. Volgens de Duitse krant kan het toptalent van Red Bull Salzburg voor slechts twintig miljoen euro worden gekocht. 

Haaland trekt veel aandacht dit seizoen, met vijftien doelpunten in dertien wedstrijden in de Oostenrijkse competitie. Zijn prestaties in de Champions League zijn echter nog indrukwekkender: hij scoorde acht keer in slechts vijf wedstrijden en zit daarmee topscorer Robert Lewandowski (10 goals) op de huid.

Niet verrassend zitten alle grote clubs inmiddels achter het Noorse talent aan, en geruchten over een transfersom van honderd miljoen euro deden snel de ronde. Volgens BILD is Haaland echter een koopje: in zijn contract in Salzburg is een optie opgenomen die het clubs mogelijk maakt om hem voor slechts twintig miljoen euro weg te kopen in januari.

De Duitse krant voegt daaraan toe dat Borussia Dortmund op dit goede papieren heeft om Haaland aan de selectie toe te voegen. Bayern München, zusterclub RB Leipzig en Manchester United zijn echter ook serieus belangstellend.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws