Lovende Ten Hag is ook kritisch op Schuurs: Een onacceptabele fout

Lovende Ten Hag is ook kritisch op Schuurs: "Een onacceptabele fout"

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 19:59zo 15-12-2019 om 19:59

Erik ten Hag vindt niet dat AZ verdiend gewonnen heeft van Ajax. De Ajax-trainer somt een aantal kansen van zijn ploeg op en is van mening dat de Alkmaarders op een paar mogelijkheden na niet gevaarlijk waren.

"Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, maar als er iemand had moeten winnen was het Ajax", zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "Wij hadden kansen met Van de Beek, Veltman, Martínez, Huntelaar en Ziyech. Boadu had aan het begin van de wedstrijd een counterkans en er werd een bal van de lijn gehaald, maar dat was het ook wel."

Ten Hag is lovend, maar tegelijkertijd ook kritisch op Perr Schuurs, die bij de 1-0 van Myron Boadu in de fout ging. "Wij moeten in de spiegel kijken, want wij maken een onacceptabele fout in de slotminuut van de wedstrijd. Schuurs moet voor z'n man blijven. Dat is duidelijk. Perr heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Ik vond hem heel erg sterk. Dan is het zuur voor hem dat een zo'n foutje heel grote gevolgen heeft."

"We hebben in de Champions League gespeeld tegen Valencia, een topwedstrijd. We kunnen beter, maar iedereen weet onze problemen voorin", vervolgt de Ajax-trainer. "Ook met deze bezetting moeten we scoren, we hebben de kansen gehad. In topwedstrijden krijg je die niet veel."

Ajax lijkt met AZ te concurreren om de landstitel. "Voor de Nederlandse competitie is dit leuk. Voor ons is het onnodig, maar niemand komt zonder krassen bij de finish."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Ten Hag?

(1105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws