Lamprou krijgt vijf sterren van Varela bij Ajax: 'Meer kan ik er niet van maken'

Lamprou krijgt vijf sterren van Varela bij Ajax: 'Meer kan ik er niet van maken'

17-12-2019 17:11
38

Bruno Varela weet nog goed hoe hij binnenkwam bij Ajax. De Portugese doelman werd gehaald als vervanger van Kostas Lamprou. Op dat moment verkeerde de club in een diepe crisis.

Varela kwam over van Benfica. "Ik stapte in het vliegtuig terwijl Ajax aftrapte tegen Feyenoord en nadat ik was geland, zag ik op mijn telefoon dat er 6-2 was verloren. Ik dacht: wat is hier gebeurd?", vertelt Varela aan Ajax Life.

"We waren bij Benfica tijdens onze analyse onwijs onder de indruk van de video's van het Ajax-spel, dus ik kon het niet geloven. Ik hoopte maar: was het zo'n wedstrijd waarin alles tegenzat?", vervolgt de keeper.

Na de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord verloor Ajax ook nog eens met 1-0 bij Heracles Almelo. "En het is dan nog niet zo simpel om je hoofd leeg te maken. Ook was ik rond die tijd kort geblesseerd. Ik moet trouwens zeggen dat Kostas Lamprou mij heel goed heeft opgevangen. Het was wellicht geen gemakkelijke situatie voor hem, maar iets anders kan ik er niet van maken. Vijf sterren!"