Ajax-debutant: 'Sliep op een Jaap Stam-kussen, dat was soms best even schrikken'

Ajax-debutant: 'Sliep op een Jaap Stam-kussen, dat was soms best even schrikken'

20-12-2019 13:19
38

Sontje Hansen is ontzettend trots op zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De 17-jarige aanvaller, die binnen een week zijn profdebuut maakte voor Jong Ajax en nu ook al voor het eerste elftal heeft gespeeld, is Ajacied in hart en nieren.

Hansen, die tijdens zijn eerste wedstrijd in het profvoetbal bij Cambuur een doelpunt maakte, vertelt dat hij als klein jongetje al Ajax-gek was. "Mijn slaapkamer was helemaal wit, met in het midden een rode baan", zegt hij tegenover Ajax Life. "Ik sliep onder een Ajaxdekbed en lag op een Jaap Stam-kussen. Dat kussen was soms best even schrikken. Jaap keek altijd zo boos. Ik heb die man echt nog nooit zien lachen."

Wat goed is komt snel, maar de jonge aanvaller houdt goed in het achterhoofd dat hij nog veel moet leren. "Ik moet leren mijn momenten te kiezen", legt hij uit. "Vooral wanneer ik moet passen of voor eigen kans moet gaan. Soms besef ik niet dat ik al in het strafschopgebied ben."

"Dan pass ik de bal terwijl ik beter had kunnen schieten. En als ik schiet, kijk ik vaak niet naar de goal. Ik kijk van te voren, dan ga ik dribbelen en dán schiet ik. Ik ken de situatie al voordat ik eraan begin, maar mijn spel is soms nog iets te intuïtief."