Vitesse blijft zoeken naar nieuwe coach: 'Wist dat dit periode van drie weken was'

Vitesse blijft zoeken naar nieuwe coach: 'Wist dat dit periode van drie weken was'

21-12-2019 14:30
19

Joseph Oosting, de huidige interim-coach van Vitesse, staat zondag tegen VVV-Venlo voor de laatste keer als hoofdtrainer voor de groep in Arnhem. Vitesse verwacht op 3 januari, wanneer de club op trainingskamp is in Portugal, een nieuwe trainer voor de groep te hebben staan.

Oosting beschikt niet over de juiste papieren om langer voor de groep te staan bij Vitesse. Voor de maand december kreeg hij dispensatie van de KNVB, maar dat geldt in januari niet meer. "Ik wist op voorhand dat dit een periode van drie weken was", begint de coach in gesprek met De Gelderlander. "Maar ik ben blij met deze kans bij Vitesse. Ik heb ambities. Dit smaakt naar meer. Na de winterstop ontstaat een nieuwe situatie. Ik wil graag meegroeien met de club. Bij de staf blijven, zou mooi zijn."

"Als trainer is het lastig tussentijds in te stappen. Er zijn veel complicerende factoren. De groep komt uit een zware situatie. Ik moest zaken omzetten. Dat waren nuances, want de tijd is kort. Liever had ik nadrukkelijk mijn stempel willen zetten", aldus Oosting. "Ik ben geen wonderdokter. Ik ben aan de slag gegaan. Met de aanvalspatronen. Met de wijze van verdedigen. De eerste week was zeer intensief. We wilden meteen grote stappen zetten. Daarna moesten we alles uitbouwen. Dit zijn tropenweken in de horrorwinter, ja. Haha. Er komt veel op een trainer af."