Ten Hag over verrassende Ajax-opstelling: 'Huntelaar helaas ook niet op de bank'

Ten Hag over verrassende Ajax-opstelling: 'Huntelaar helaas ook niet op de bank'

22-12-2019 11:56
69

Erik ten Hag is geschrokken van het nieuws rond Daley Blind. Met de mogelijke gevolgen van de absentie van de verdediger is de Ajax-trainer nog niet bezig, vertelt hij aan FOX Sports.

Ajax maakte zaterdag bekend dat bij Blind een hartspierontsteking is geconstateerd. "Natuurlijk ben ik geschrokken. Je gedachten gaan uit naar Daley. Zijn gezondheid staat voorop", stelt Ten Hag. Of Ajax noodgedwongen de transfermarkt op moet, laat de oefenmeester in het midden. "Zover zijn we nog niet. We zijn nu alleen bezig met deze week. Morgen gaan we verder kijken. Ik ben een positief mens en ga ervan uit dat Daley snel weer aansluit."

De Amsterdammers beginnen zondag in een verrassende opstelling aan het thuisduel met ADO Den Haag. Zo beginnen jongelingen Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré in de basis. De spits uit Burkina Faso maakt zijn basisdebuut. "Klaas-Jan Huntelaar is vanochtend afgehaakt en is niet beschikbaar. Hij is niet fit en zit helaas ook niet op de bank", verklaart Ten Hag de keuze voor Traoré.

Gravenberch en Ekkelenkamp vormen een middenveld met Donny van de Beek. "We moeten voetballend vermogen van achteruit hebben, vandaar dat Ryan Gravenberch speelt. En met Ekkelenkamp en Traoré verwachten we meer diepgang. Daar ontbreekt het een beetje aan."