Guardiola: 'Heb nog nooit zo'n grote ster gezien die zo bescheiden en grappig is'

Guardiola: 'Heb nog nooit zo'n grote ster gezien die zo bescheiden en grappig is'

Gepubliceerd: vrijdag 27 december 2019 om 10:15vr 27-12-2019 om 10:15

Pep Guardiola hoopt nog lang te mogen genieten van de diensten van Sergio Agüero. De Spaanse oefenmeester spreekt met niets dan lof over zijn Argentijnse goalgetter.

Guardiola spreekt voorafgaand aan het duel met Wolverhampton Wanderers van vrijdagavond met niets dan lof over zijn spits. "Ik heb nog nooit zo'n grote ster gezien die zo bescheiden en grappig is. Hij accepteert al mijn beslissingen, ook als die in zijn nadeel zijn. Dat is uniek bij echte sterspelers, de meeste sterren doen dat niet. Ik heb met spelers gewerkt die dachten een grotere speler te zijn dan Agüero, terwijl ze dat duidelijk niet waren. Toch was het veel moeilijker om met hen om te gaan."

De Catalaanse trainer vervolgt zijn lofzang. "Het is niet gemakkelijk om zo'n fijn mens te vinden die ook nog een briljante voetballer is. Het is een genot om met Agüero te werken." Guardiola memoreert aan het absolute hoogtepunt van de Argentijn. "Dat doelpunt tegen Queens Park Rangers in 2012 is het grootste moment uit de geschiedenis van deze club. Groter nog dan het moment waarop we, hopelijk, de Champions League ooit zullen winnen. Groter dan vier prijzen in één seizoen. En Agüero heeft de club dat moment bezorgd."

Het contract van Agüero loopt tot medio 2021 en Guardiola geeft aan dat hij niets liever wil dan een verlenging van dat contract, mocht het lichaam van de Argentijn, die graag nog eens terugkeert op de voetbalvelden in eigen land, dat toelaten. "Hij kan ook daarna nog blijven, maar dat hangt af van zijn fysieke gesteldheid en motivatie. Agüero vervangen zal een van de grootste uitdagingen uit mijn carrière worden, want hij is onvervangbaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws