'Ik mis mijn maatje Ziyech, we konden goed ouwehoeren en ik heb hem hoog zitten'

'Ik mis mijn maatje Ziyech, we konden goed ouwehoeren en ik heb hem hoog zitten'

Gepubliceerd: zaterdag 28 december 2019 om 21:12za 28-12-2019 om 21:12

Lasse Schöne is zeer te spreken over Hakim Ziyech. De Deense controleur maakt er geen geheim van dat hij Ajax en de Marokkaanse spelmaker in het bijzonder mist.

"Ik mis Ajax wel. Tuurlijk. Na zeven jaar zou het gek zijn als dat niet zo was", zegt Schöne tegen Het Parool. "Ik mis mijn maatje Hakim. Ziyech en ik zaten naast elkaar in de kleedkamer, we konden goed ouwehoeren met z'n tweeën. Ik heb hem hoog zitten. Het beeld van hem is anders, omdat hij tegenover buitenstaanders niet het achterste van zijn tong laat zien."

"Hakim gaat op zijn eigen manier met de media om en dat mag hij helemaal zelf ­weten", vervolgt Schöne, die na een halfjaar alweer lijkt te mogen vertrekken bij Genoa.  "Voor ons is hij een open, vrolijke jongen die zijn stinkende best doet. En ik denk dat hij een van de beste spelers op de Europese velden is."

Schöne is ook onder de indruk van Frenkie de Jong. "Onder Frank de Boer was ik soms centrale middenvelder. Peter Bosz zette mij daar definitief neer en Erik ten Hag koppelde mij op die positie aan Frenkie de Jong. Wij hadden een klik in het veld, konden elkaar blind vinden. Voor Frenkie, en ook Matthijs, is de reis pas net begonnen; ik ben gewoon blij dat ik nog zo'n bijzonder seizoen heb meegemaakt in de herfst van mijn loopbaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws