'Stuttgart krijgt miljoenen en gaat strijd aan met Eredivisie-clubs voor NEC-ster'

'Stuttgart krijgt miljoenen en gaat strijd aan met Eredivisie-clubs voor NEC-ster'

Gepubliceerd: maandag 30 december 2019 om 18:30ma 30-12-2019 om 18:30

NEC-smaakmaker Anthony Musaba heeft zich in de kijker gespeeld bij VfB Stuttgart. De rappe vleugelspeler werd al in verband gebracht met een overstap naar de Eredivisie, maar volgens Kicker staat hij ook op het lijstje van de 2. Bundesliga-formatie.

Stuttgart staat momenteel derde op en wil in de jacht naar promotie de aanval versterken. Darko Churlinov (FC Köln), André Green (Preston North End) en Anastasios Chatzigiovanis (Panathinaikos) zijn in beeld, maar ook Musaba geldt als belangrijke kandidaat.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Kicker valt het niet uit te sluiten dat Stuttgart twee vleugelspelers aantrekt. Aangezien de negentienjarige Nederlander de enige is die het liefst vanaf de rechterkant speelt, is de kans groot dat de Duitsers bij hem uitkomen. Stuttgart ziet Santiago Ascacibar voor tien miljoen euro naar Hertha BSC vertrekken, waardoor er ruimte is voor aankopen.

FOX Sports-analist Hans Kraay junior vertelde eerder deze maand dat Musaba ook in beeld is bij diverse clubs uit de Eredivisie. De buitenspeler scoorde vijf keer en gaf drie assists in negentien optredens in de Keuken Kampioen Divisie.

"Het schijnt echt een diamant te zijn", zei Kraay over de NEC'er. "Hij is bloedje snel, is handig, doet weleens rare dingen, maar dribbelt met zijn linkerbeen en met zijn rechterbeen. Een megagroot talent."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws