Ajax kan borst natmaken: 'Hebben met Bayern al zoiets meegemaakt'

Ajax kan borst natmaken: 'Hebben met Bayern al zoiets meegemaakt'

04-01-2020 09:50
134

Getafe-spits Jaime Mata wil nog niet te ver vooruitkijken naar de wedstrijden tegen Ajax, maar laat wel weten zin te hebben in het tweeluik in de Europa League. De Spanjaarden geloven in een goed resultaat.

"Het heeft nog geen zin om daar nu aan te denken omdat het nog ver weg is, maar we hebben met de wedstrijden tegen Bayern al iets vergelijkbaars meegemaakt", doelt Mata in gesprek met Marca op de UEFA Cup-wedstrijden in 2008, waarin de Duitsers net wat gelukkiger waren.

"Het is voor een club als Getafe en zo'n stad historisch dat een club als Ajax, dat het goed doet, langskomt. Dat is het resultaat van al het harde werk dat we hebben geleverd", zegt Mata.

Getafe staat op een knappe zesde plek in de Primera Division. Mata ziet weinig verschillen tussen de clubs in de Primera Division. "De competitie is veel competitiever, er is veel gelijkwaardigheid."

"Het is voor alle clubs moeilijker om punten te pakken, zowel thuis als uit. Alle clubs zijn tactisch sterk. Daardoor is iedere wedstrijd lastig."