Kritiek uit PSV-selectie op trainingskamp: 'Weet niet of je hiernaartoe moet gaan'

Kritiek uit PSV-selectie op trainingskamp: 'Weet niet of je hiernaartoe moet gaan'

06-01-2020 07:58
87

Als het aan Daniel Schwaab had gelegen, was PSV in de winterstop niet naar Qatar vertrokken. De faciliteiten zijn goed, maar de Duitse verdediger kan de mensenrechtensituatie in de oliestaat niet negeren.

PSV heeft voor het tweede jaar op rij de tenten opgeslagen in Doha. "Het veld is super en alle faciliteiten zijn heel goed. Maar het zijn wel lange vluchten voor een kamp van een week, waardoor je twee hele reisdagen verliest, en gezien de mensenrechtensituatie weet ik niet of je hier naar toe moet gaan", zegt Schwaab in De Telegraaf.

"Ik kijk kritisch naar de manier waarop hier wordt omgegaan met arbeiders en mensen. Als ik zelf de verantwoordelijke zou zijn, had ik voor Spanje of Portugal gekozen."

Schwaab richt zich echter vooral op het sportieve gedeelte. PSV heeft een zware periode achter de rug. "Dat had ik me wel anders voorgesteld, toen ik besloten had om terug te komen", stelt hij. "Na twee wedstrijden waarin het totaal scheef gelopen is, tegen FC Utrecht en AZ, zijn we in een negatieve spiraal gekomen en het is ons niet gelukt daar weer uit te komen."

Het kostte trainer Mark van Bommel uiteindelijk de kop. "Ik heb het als een persoonlijke nederlaag ervaren, dat het niet gelukt is om er een succes van te maken. Ik heb altijd een goede relatie met de trainer gehad. Hij heeft ons goed neergezet, er was een goed plan en toch heeft het niet gewerkt."