PSV-keeper keert terug op veld waar het volledig misging: 'Ik hoorde knak'

PSV-keeper keert terug op veld waar het volledig misging: 'Ik hoorde knak'

07-01-2020 06:47
11

Voor Yanick van Osch betekent het trainingskamp in Qatar een weerzien met het trainingsveld waar het vorig jaar compleet misging voor de doelman. Op hetzelfde veld als waar PSV deze week zijn trainingen afwerkt, scheurde Van Osch vorig seizoen zijn kruisband af.

"Het is echt heel gek. Precies op dit veld gebeurde het vorig jaar op de eerste dag van het trainingskamp", vertelt Van Osch in gesprek met De Telegraaf. De doelman weet nog precies hoe het vorig jaar misging in Qatar. "Ik kwam uit op een veel te hoge snelheid en moest van richting veranderen. Mijn lichaam ging naar links, maar mijn knie bleef staan. Ik hoorde knak en wist direct dat het fout was."

Wedden

Meer odds

In het hotel werden er vervolgens testen gedaan, waaruit al snel naar voren kwam dat Van Osch een lange herstelperiode wachtte. "Ik kreeg te horen dat ik er vanuit moest gaan dat mijn kruisband was gescheurd. Om het veld terug te zien en daar nu mijn eerste groepstraining af te werken geeft wel een gek gevoel. Het cirkeltje is rond. Na de eerste training was er een soort van opluchting dat ik het dit keer wel had gehaald", aldus de doelman.

PSV speelt tijdens het trainingskamp in Qatar twee oefenwedstrijden: 9 januari wordt er gespeeld tegen Club Brugge, twee dagen later staat een ontmoeting met KAS Eupen op het programma.