PSV verzamelt frisse moed in winterstop: 'Ajax heeft dan ook problemen'

PSV verzamelt frisse moed in winterstop: 'Ajax heeft dan ook problemen'

06-01-2020 09:55 Laatste update: 10:02
149

Het seizoen van PSV is nog niet klaar. Dat stelt Daniel Schwaab, die hoopt dat zijn ploeg zich in de tweede competitiehelft kan revancheren.

"Nee, het is zeker niet over. We hebben het bekertoernooi nog om ons te revancheren", verklaart Schwaab in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ook moeten we deze situatie zien als een kans in plaats van alleen maar negatief. We zijn afhankelijk van de concurrentie en of zij nog steken laten vallen en moeten in eerste instantie naar onszelf kijken."

"Het zou mooi zijn als we in mei kunnen zeggen dat we eruit zijn gekomen en naar elkaar toe zijn gegroeid. We hebben gezien dat ook Ajax problemen heeft als er belangrijke spelers wegvallen en niet alles vanzelfsprekend is. Ons eigen niveau halen, is nu het belangrijkste en veel terugdenken aan het verleden helpt niks meer."

Schwaab is ook kritisch op zijn eigen prestaties. "Ja, ook ik heb mijn niveau niet gehaald. Ik vind dat niemand van ons het beste van zichzelf heeft kunnen tonen in de afgelopen maanden. Het is ons niet gelukt om voor stabiliteit te zorgen en het was dan weer goed en dan weer slecht in helften. Tegelijkertijd vielen bepalende spelers weg, die het verschil kunnen maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s