Babel wil Galatasaray én Ajax tegemoetkomen: 'Hij is bereid om in te leveren'

Babel wil Galatasaray én Ajax tegemoetkomen: 'Hij is bereid om in te leveren'

08-01-2020 06:53
128

Winnie Haatrecht weet nog niet of zijn cliënt Ryan Babel daadwerkelijk opnieuw terug zal keren bij Ajax. Aan de bereidwilligheid van Babel zal het in ieder geval niet liggen, laat de zaakwaarnemer weten aan De Telegraaf.

Haatrecht bevestigde dinsdagmiddag dat Ajax met Galatasaray praat over een huurtransfer van de Oranje-international. Babel ziet een rentree in Amsterdam wel zitten. "Ryan is bereid om een deel van zijn salaris bij Galatasaray in te leveren. Als hij Galatasaray én Ajax daarmee kan helpen", voegt hij daaraan toe in gesprek met De Telegraaf. De zaakwaarnemer doelt op de financiële perikelen bij Cim Bom Bom en de personele problemen bij Ajax, dat aanvallers David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad enige tijd heeft moeten missen.

Het woord is nu aan beide clubs, aldus Haatrecht. "Het is een fiscale kwestie", houdt hij zich op de vlakte over een mogelijk struikelblok in de transferbesprekingen. De Telegraaf houdt er echter serieus rekening mee dat Babel deze week nog het vliegtuig naar Amsterdam pakt om medisch gekeurd te worden.

De 33-jarige Amsterdammer maakte in 2004 zijn debuut namens Ajax 1 en vertrok drie jaar later naar Liverpool. Tijdens het seizoen 2012/2013 keerde hij al eens terug.