VI: Elia verrast en kan historische transfer naar Argentinië gaan maken

VI: Elia verrast en kan historische transfer naar Argentinië gaan maken

10-01-2020 21:47 Laatste update: 21:54
48

Eljero Elia gaat mogelijk als eerste Nederlander ooit in de Argentijnse competitie voetballen. Voetbal International weet te melden dat club en speler in vergevorderde onderhandelingen zijn met Club Atlético Talleres.

Het weekblad schrijft dat de club 'er alles aan doet om Elia naar de Argentijnse competitie te halen'. Zowel speler als club zijn in onderhandeling met de club uit het Argentijnse Córdoba. Elia zou wel oren hebben naar een historische transfer, ook omdat Talleres een rijke club is met ambitie. Zij willen graag verrassen met de komst van de voormalig Oranje-international, die op dit moment onder contract staat bij het Turkse Basaksehir.

Momenteel is Talleres de nummer twaalf van de Argentijnse Primera División, maar zoals gezegd wil de club met behulp van Elia graag hogerop. De vleugelaanvaller verkeert in goede vorm in Turkije en blonk voor de winterstop nog uit in het Europa League-duel met Borussia Mönchengladbach. Toch wilde Elia voor dit seizoen al een overstap maken en die kans lijkt er nu dus alsnog te komen.