Van der Gaag laakt jonge Ajacieden na mislopen koppositie: 'Verwacht veel meer'

Van der Gaag laakt jonge Ajacieden na mislopen koppositie: 'Verwacht veel meer'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 23:13ma 13-01-2020 om 23:13

Mitchell van der Gaag liet maandagavond met zijn Jong Ajax de kans liggen om de koppositie over te nemen. De oefenmeester is verre van tevreden met de prestaties van zijn pupillen.

In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren en de trainer is dan ook laaiend over het spel tijdens het eerste bedrijf. "Ik vond ons de eerste helft aan de bal heel matig en voorspelbaar. Je wist dat PSV ging inzakken, dan weet je dat je het baltempo hoog moet houden en tussen de linies moet komen. Zonder bal, we zetten helemaal geen druk, daardoor hadden we moeite op het middenveld, daardoor konden we er geen druk op krijgen", vertelt hij voor de camera's van FOX Sports.

Na de thee ging het wat beter, al is de oud-coach van Excelsior wél ontevreden over het gebrek aan bewegelijkheid van zijn team. " De tweede helft ging wel wat beter, we hebben kansen afgedwongen en de wedstrijd onder controle gehad, maar niet gescoord voor het eerst dit seizoen. Ik had aan de bal meer verwacht. De kansen die we kregen waren voldoende. Niemand gokte op een bal die eventueel kon doorkomen, iedereen bleef stilstaan, dat ontbrak", verzucht Van der Gaag, die het ontbreken van verschillende spelers niet als excuus gebruiken. " Gehusseld team staat er los van, dat heeft PSV ook. Ik verwacht gewoon veel meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws