Hiddink drukt direct stempel bij PSV: 'Goeie vent, moet je nemen, zei ik meteen'

Hiddink drukt direct stempel bij PSV: 'Goeie vent, moet je nemen, zei ik meteen'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 07:41wo 15-01-2020 om 07:41

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 08:31wo 15-01-2020 om 08:31

Guus Hiddink is terug als adviseur bij PSV. De voormalig coach adviseert de technische staf van de club uit Eindhoven, maar functioneert op de achtergrond en staat niet meer op het trainingsveld op De Herdgang.

Het begon allemaal met een telefoontje van Ernest Faber, die Hiddink graag bij de club wilde hebben. "Wilde ik wel, ja. Ernest ken ik al heel lang. Wat ik mooi vind bij hem: als speler was hij van de inzet en het karakter", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hiddink gaat zich niet mengen in bestuurszaken bij de club uit Eindhoven. "Adviseur met kleine letters, zo mag je me noemen. Want je moet deze rol niet groter maken dan het is."

Het eerste advies van Hiddink is meteen opgepikt door PSV. René Eijkelkamp keerde terug in de technische staf van de club. "René is iemand met verbindende kwaliteiten", aldus Hiddink. "Goeie vent, moet je nemen, zei ik meteen."

In 2014 was Hiddink ook actief als adviseur in Eindhoven. Van de selectie van destijds is alleen Jorrit Hendrix er nu nog bij. "En Ibrahim Afellay had ik als trainer eerder bij PSV. Mooi wel, ik zie Ibrahim en Ismail Aissati nog aan komen lopen. Het was 2004, twee jochies dromend van hun kans. Maar toen: de eerste trainingen. Kwamen ze Van Bommel tegen. Werden ze meteen over het hek geschopt. Nee, die leerschool, die bestaat niet meer. Nu gaat het er anders aan toe", sluit Hiddink lachend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws